Afdelingen

Project Engineering

Jij zorgt dat projecten voortvarend verlopen en de klant meer dan tevreden is over het eindresultaat.

Als Project Engineer begeleid je een project van A tot Z. Jij zorgt dat alles soepel verloopt en onderhoudt het contact met de klant. Iedere dag werk je aan unieke internationale projecten. Van superjacht tot wasboxen. Jij weet wat een project nodig heeft om succesvol te zijn.

"We werken hier met allemaal specialisten. Op het juiste moment kunnen we serieus zijn maar ondertussen maken we grapjes met elkaar."

Johan, Project Manager

Hardware Engineering

Jij zorgt voor een vlekkeloze start van onze projecten en begint met de besturingstekeningen en elektrotechnische ontwerpen.

Hardware engineering is één van de eerste stappen in het ontwikkelen van een elektrotechnische installatie. Met behulp van software als E-plan P8 en Pro Panel begin jij met het maken van de tekeningen. Dit loopt parallel met software engineering, zodat de klant straks de beste automatiseringsoplossing krijgt.

"Heb je affiniteit met techniek, ligt je hart bij dingen uitzoeken, deins je niet terug voor een uitdaging en vind je het leuk om met de nieuwste technieken te werken? Schroom niet en solliciteer!"

Tim, Hardware Engineer

Software Engineering

Jij ontwerp en test de software die nodig is om het elektrotechnische systeem te besturen.

Nadat de wensen van de klant zijn geïnventariseerd ga je aan de slag met het ontwerpen van de software om zo een perfect passende oplossing te creëren. Dit doe je in nauwe samenwerking met hardware engineering.

Buitendienst

Jij bent op de werf te vinden en zorgt dat onze maatwerkoplossingen overal ter wereld worden ingebouwd.

Vandaag ben je op kantoor en doe je wat voorbereidend werk. Kloppen de tekeningen? Is alles besteld en wat neem je mee? Morgen vlieg je namelijk naar Miami. Daar aangekomen bekijk je welke elektrische panelen er op het superjacht omgebouwd moeten worden en ga je aan de slag. Wie weet waar je volgende week weer naartoe reist…

Installatie & Inbedrijfstellen

Jij zorgt dat alle elektrotechnische- en automatiseringssystemen goed functioneren, cruciaal werk dus.

Je zorgt dat alle systemen op de juiste manier inbedrijf worden gesteld. Om de betrouwbaarheid van het systeem te garanderen test je, regel je in en draai je proef. Uiteraard aan de hand van de regeltechnische omschrijving en controle- en registratielijsten. Daarna instrueer je de klant, zodat de installatie op een gebruiksvriendelijke manier in gebruik genomen kan worden.

"Het Software team waar ik werk is een heel hecht team. We krijgen een heel hoop eigen verantwoordelijkheid waardoor je echt je eigen projecten draait."

Rienk, Inbedrijfsteller

Service & Onderhoud

Jij zorgt voor professionele nazorg en service voor onze klanten.

Na de oplevering van een systeem houdt het niet op. Je staat voor onze klanten klaar in geval van storing en voert preventief onderhoud uit. Zo zorg je dat de klant tevreden blijft met het elektrotechnisch systeem.

Productie

Jij zorgt dat de (elektrische) schema’s tot leven komen.

De tekeningen krijg je binnen en dat is het moment dat jij aan de slag gaat. Eerst naar het magazijn om alle materialen en spullen op te halen en dan begin je met bouwen. Je sluit de onderdelen volgens het schema aan met als eindresultaat een product dat klaar is om ingebouwd te worden.

"Bij Gooiland heb je veel doorgroeimogelijkheden. Waar je naartoe wilt, daar kan je komen. Als je het maar laat zien!"

Stacey, Paneelbouwer

Stages en opleidingen

Zoek je een internationale werkgever waar je stage kan lopen en/of je opleiding af kan ronden? Lees wat de mogelijkheden bij Gooiland Elektro zijn.

BOL-stagiaires en BBL leerlingen

Je loopt mee op de productieafdeling en het avontuur begint met een opdracht om een klein paneel uit elkaar te halen. Deze zet je ook weer volledig in elkaar en bedraad je volgens een bijbehorend schema. Zo kunnen we een inschatting maken van jouw kennis en samen bepalen waar de focus op moet liggen tijdens je stage.

Onze ervaren paneelbouwers nemen je mee op sleeptouw, zodat je veel praktische kennis opdoet. Ook krijg je de kans om op verschillende afdelingen mee te kijken, onder andere op de testafdeling. Zodra je voldoende kennis hebt opgedaan, ga je zelf aan de slag. In eerste instantie met de kleinere panelen, maar naarmate je stage vordert krijg je ook de kans om aan complexere panelen te werken. Tussentijds evalueren we regelmatig samen hoe het gaat.

De laatste stage van een MBO 4 BOL leerling vindt altijd plaats op de afdeling Engineering. We dagen je uit om een compleet project af te ronden: van aanvraag tot het maken van een schema en het laten produceren volgens een afgesproken planning, die je ook zelf bewaakt.

Hbo-stagiaires

We bieden stages en afstudeerprojecten aan voor tweedejaarsstudenten. De stages vinden plaats op onze Software en Research & Development afdeling. Je doet onderzoek naar nieuwe technieken die we kunnen inzetten voor diverse klanten en bent bezig met innovatie.

Het stage- of afstudeeronderwerp bepaal je samen met je begeleider binnen Gooiland Elektro en wordt afgestemd met jouw opleiding.